Brysselin matka 27.-29.11.2022

Hyvinkään seniorit EU:n ytimessä 27.-29.11.2022

Euroopan parlamentti, Suomen pysyvä EU-edustusto, Euroopan talous- ja sosiaalikomitea, House of European History -museo: kattava ja mielenkiintoinen annos tietoa EU:n toiminnasta ja päätöksentekoprosesseista. 

Viisitoista Hyvinkään senioreiden hallituksen jäsentä ja aktiivitoimijaa vieraili Brysselissä europarlamentaarikko Petri Sarvamaan kutsusta. 

Tutustumiskäynnit eri instituutioissa oli sijoitettu kahdelle päivälle, joten ohjelmasta muodostui tiivis kokonaisuus. Karttaa ei tarvinnut itsenäisesti lukea: kuljit vain kahden ihastuttavan nuoren Sarvamaan avustajan, Juuson ja Sinin, vanavedessä. He opastivat meitä paikasta toiseen, ja olivat muutenkin apunamme tarvittaessa. Matkat tutustumiskohteisiin tehtiin julkisilla kulkuneuvoilla tai kävellen, joten historiallisen kaupungin ihastelun lisäksi liikuntasuositukset ylittyivät roimasti. Kävelytahti välillä hengästyttikin seniori-ikäisiä puhumattakaan seisoskelusta jokaisen tutustumiskohteen lentokenttätasoisen turvatarkastuksen jonossa. Matkan anti oli kuitenkin niin kiinnostava, että pienet hankaluudet unohtuivat, kun pääsimme istumaan tärkeiden asioiden äärelle. 

Euroopan parlamentin vierailulla isäntämme Petri Sarvamaa avasi EU:n päätöksentekoprosessien etenemistä viitaten mm. Unkarin tilanteeseen oikeusvaltioperiaatekysymyksissä. 

Tapasimme Sarvamaan myös illallisella, jossa pääsimme vapaamuotoisemmin kyselemään ja keskustelemaan EU-parlamentaarikkojen työstä ja elämästä EU:n ytimessä. Antoisa ja sivistävä matka – kiinnostavia kohtaamisia ja keskusteluja.